‘Door mee te kijken bij de bestaande bereidingsprocessen kan ik een goed onderbouwd advies geven’

Product technologist Govert Hamoen

Vrijblijvend advies voor product- en procesoptimalisatie

© copyright br Academy 2021

Het belang van een product technologist in product- of procesoptimalisatie

Een product technoloog heeft een andere achtergrond en bekijkt het vraagstuk van de klant vanuit een uniek perspectief. Zo analyseert Govert hoe ingrediënten in de process equipment en gedurende het hele proces onder specifieke omstandigheden op elkaar reageren. Govert; ‘Elk product heeft een basis van ingrediënten. De unieke structuur of smaak van een product wordt gecreëerd door enerzijds het toevoegen van extra ingrediënten of additieven. Anderzijds door het bereidingsproces. De manier waarop een product bereidt wordt in de procesapparatuur heeft namelijk ook invloed op de product samenstelling.’ Govert legt uit dat hij zich graag voor de klant in dit aspect verdiept en daarop zijn expertise toepast. Hij informeert hen over de voor- en nadelen van specifieke productieprocessen en draagt mogelijke oplossingen aan. Op deze manier hoopt hij bij te dragen aan het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van rvs procesapparatuur, zowel voor de huidige als de toekomstige behoeften van de klant.

_MG_7548
Het is een kunst om in een vroeg stadium te achterhalen wat de exacte wensen van de klant zijn en welke resultaten zij met de procesapparatuur op korte termijn als in de toekomst willen behalen

Multidisciplinaire kennis voor optimale resultaten
Govert: ‘Een klantvraagstuk omvat vaak verschillende disciplines. Het vereist niet alleen kennis van producten en processen maar ook van werktuigbouwkundig inzicht. Elk van deze vakgebieden heeft zijn eigen jargon, dat niet altijd vlekkeloos begrepen wordt door andere disciplines. Door ‘experts’ op de juiste vakgebieden, zoals in mijn geval producttechnologie, tijdig bij voortgangsgesprekken te betrekken, voorkomen we mogelijke miscommunicatie of problemen in een later stadium.’ Daarbij streven we altijd gezamenlijk naar één doel; het bereiken van de hoogst haalbare productkwaliteit op een uiterst efficiënte manier’ laat Govert weten.

‘De combinatie van machines en voedingsmiddelen, hoe deze samenkomen in diverse toepassingen, vind ik zeer interessant’
_MG_7553
x