"De service van Gpi De Gouwe stopt niet bij aflevering van rvs tanks & procesapparatuur"

De service van Gpi eindigt niet bij het afleveren en installeren van de procesapparatuur bij de klant. Mark van Klaveren, Teamleider Service, is het aanspreekpunt bij Gpi De Gouwe voor het onderhouden van de geleverde rvs process equipment zodat deze optimaal kan blijven functioneren en het productieproces niet laat stilstaan.

“Ik ben gek van techniek. Ik wil graag weten hoe dingen werken, hoe nieuwe technieken toepasbaar zijn en hoe een proces van begin tot einde loopt” start Mark enthousiast als er gevraagd wordt naar wat hij zo leuk vindt aan zijn werk. Mark is voor klanten het directe contact bij vragen over geleverde rvs tanks of procesapparatuur. Daarbij komt zijn gretige kennis naar alles wat met techniek te maken heeft, goed van pas.

Dat Mark altijd met techniek in zijn werk bezig is, wordt wel duidelijk als hij zijn verhaal vervolgt. Hij startte zijn loopbaan in de exclusieve jachtbouw. Daar werd zijn interesse naar hoe motoren en pompen in de praktijk werken, aangewakkerd. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de serviceverlening bij een internationaal opererende olie & gas onderneming kwam hij bij een producent van eindverpakkingsmachines terecht. Daar heeft hij een aantal jaar als servicemonteur heel veel kennis en ervaring opgedaan. “Als servicemonteur ben je altijd onderweg en weet je nooit hoe je dag gaat verlopen. Klanten zijn geïrriteerd omdat je moet komen en blij tegelijk als je er bent om te helpen”. Zijn wens naar meer regelmaat groeide. Toen de vacature Teamleider Service bij Gpi De Gouwe voorbij kwam, was dit voor Mark het juiste moment om meer balans te creëren tussen werk en privé.

_MG_2841

Service van A tot Z
“Service is heel belangrijk voor een klant. Niemand zit erop te wachten dat een productielijn stil komt te staan en er gewacht moet worden op een servicemonteur om de apparatuur weer te laten functioneren” zo vertelt Mark. Hij weet uit ervaring dat vaak al in een eerder stadium de te verwachten problemen voorkomen kunnen worden. Onderhoud van de apparatuur en het voorradig hebben van reserveonderdelen spelen hierbij een grote rol. “Een fiets of auto onderhoud je normaal gesproken ook. En mankeert er iets aan of loopt deze niet zo soepel als voorheen, dan kunnen we meestal de gangbare onderdelen zelf vervangen of repareren. Lukt het onszelf niet dan maken we een afspraak voor reparatie of onderhoudsbeurt. En zo moet het ook zijn bij procesapparatuur” legt hij uit.

Gpi De Gouwe adviseert klanten graag over het onderhoud van de geleverde apparatuur. “Wij leveren procesapparatuur en deelproceslijnen van hoge kwaliteit en willen dat onze klanten er zo lang mogelijk plezier van hebben. Gpi is niet alleen een betrouwbare partner vanaf het ontwerp tot aan levering, maar ook in de jaren die daarop volgen” aldus Mark.

Met onze kennis en ervaring over de wijze waarop onze apparatuur wordt gebruikt, kunnen wij goed inschatten op welke termijn bepaalde onderdelen vervangen zullen moeten gaan worden of wanneer de apparatuur aan een grondige onderhoudsbeurt toe is. Bovendien moet onze apparatuur ook gemakkelijk onderhouden kunnen worden. Ook daar probeert Mark in een vroeg stadium – bij ontwerp en fabricage – over mee te denken. “Het is vervelend en tijdrovend als je een onderdeel moet vervangen en je kunt er niet gemakkelijk bij.”

_MG_2831

Win-win relatie
Om onze afnemers nog beter van dienst te kunnen zijn, voorziet Mark de klanten van de juiste reserveonderdelen, ook wel ‘spare parts’ in het jargon genoemd. “Tot een jaar geleden stond deze volledige serviceverlening van zogenoemde ‘aftersales’ nog in de kinderschoenen. Intussen zijn we al een heel eind op weg! Bovendien ontstaat er voor beide partijen een win-win relatie; we helpen mankementen aan de apparatuur bij de klant te voorkomen en Gpi doet nog meer kennis op over het gebruik van haar process equipment. En deze kennis kan Gpi toepassen bij het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe innovatieve rvs tanks, procesapparatuur en deelproceslijnen.”

Bovendien is goed contact met de klant een pré voor een fijne jarenlange samenwerking. “Als er problemen zijn met onze apparatuur, dan zoek ik met de klant naar een eerlijke oplossing en gaan we niks uit de weg. Mocht het nodig zijn, dan ga ik, of een van mijn collega’s langs bij de klant om hun probleem te bespreken en zo nodig te verhelpen” geeft Mark aan.

_MG_2857

Teamwork
Naast het vertrouwen en de vrijheid die Mark ervaart binnen Gpi, voegt de prettige sfeer en de collegialiteit ook veel plezier aan zijn werk toe. “Er wordt geen onderscheid gemaakt in de werkzaamheden die je voor Gpi De Gouwe doet. Ieders aandeel in het gehele proces – vanaf het moment dat de klant contact opneemt voor informatie tot aan de ‘after-sales’ – telt even zwaar. En dat maakt werken voor dit bedrijf zo fijn” sluit Mark af.

Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws en meest recente projecten